Prohlášení SOF k plánům imperialistů ve východním Středomoří

Světová odborová federace  (SOF), která zastupuje 95 milionů pracujících 130 zemí světa, odsuzuje plány NATO ve východním Středomoří po březnovém zasedání, které se konalo mezi řeckým premiérem A. Tsiprasem, prezidentem Kypru N. Anastasiadisem, izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem a americkým ministrem zahraničí Michaelem Pompeem v Jeruzalémě.

Pracující světa si jsou dobře vědomi toho, co imperialistické plány znamenají pro Blízký východ a východní Středomoří. Další války, více uprchlíků, nové změny hranic a nové bombové útoky jsou „cenou“, kterou musí lidé platit za kapitalistické zisky.

Pracující třída Kypru, Řecka a obyvatelé východního Středomoří nezbytně musí více než kdy jindy zintenzivnit svůj boj za svět bez imperialistických válek, bez chudoby a vykořisťování. To je skutečný zájem dělnické třídy v regionu a o to musí organizované dělnické hnutí bojovat.

Obyvatelé širšího regionu nemohou nic pozitivního očekávat od schůzek, kde jsou přítomni politici jako  Netanjahu a Pompeo , známí ze zločinů spáchaných proti hrdinnému palestinskému lidu.

Prohlášení podpořila i česká členská organizace Světové odborové federace, Odborové sdružení Čech, Moravy a Slezska.