Řecko: Prohlášení SOF k verdiktu nad Zlatým úsvitem

Soud se Zlatým úsvitem v Řecku je téměř uzavřen. Vedení zločinecké nacistické organizace „Zlatý úsvit“ je považováno za vinné z obvinění z řízení zločinecké organizace, útoků proti imigrantským pracovníkům, odborářům PAME a atentátu na militantního zpěváka Pavlose Fyssase a imigračního pracovníka Shehzada Luqmana.

Lidové organizace a odbory v Řecku uspořádaly před soudem obrovskou demonstraci požadující usvědčení Zlatého úsvitu jako zločinecké organizace potomků fašistů a jejich místních spolupracovníků během druhé světové války v Řecku.

Světové třídně orientované hnutí pracujících, Světová odborová federace, se svými 105 miliony členů a přátel po celém světě, bude pokračovat a zintenzivní svůj boj za izolaci neonacismu, rasismu, xenofobie a diskriminace, které rostou na území protidělnické politiky EU a kapitalistických vlád.

Vyzýváme všechny militantní odboráře z celého světa, aby bojovali za izolaci a eliminaci xenofobie, rasismu a fašismu, za mírové soužití a prosperitu všech pracujících.

Pracující nemají čím rozdělit!

K prohlášení se připojuje i česká členská organizace Světové odborové federace, Odborové sdružení Čech, Moravy a Slezska (www.stavkuj.cz)